Nabídka ryb pro jaro 2014

27.12.2013 19:13

Od 27.12.2013 příjmáme telefonické a především e-mailové objednávky na níže uvedené druhy ryb. Objednávku lze uskutečnit prostým emailovým sdělením, na které budeme reagovat ihned po jeho obdržení. Rovněž je možné zasílat Vaše otázky pro konzultaci množství ryb do Vašeho rybníka, rybníčka či jezírka nebo způsob přepravy atd. V zájmu jistého dodání Vámi požadovaných ryb je lepší ryby objednat s menším předstihem kvůli velké poptávce zákazníků.


 

K dispozci bude tradičně prodávaný plůdek Amura bílého ve velikosti 6-8cm, v termínu od poloviny dubna do konce června 2014, odchytávaný na plné vodě přímo na krmném místě což garantuje jeho kvalitu. Tento plůdek je ideální do menších rybníků a rybníčků kde je možné efektivně přikrmovat pokud se nevyskytuje přírodní rybniční zeleň. Případně jej nasadit jako likvidátora měkkých vláknitých řas a drobných rostlin což nám potvrzují pravidelní odběratelé. Je to nenáročný strávník který nepohrdne žádným typem předkládaného krmiva. Po zlikvidování řas a travin v rybníku ochotně požírá trávu z koše zahradní sekačky kterou odběratelé pohazují přímo na hladinu. Přežitelnost 20-90% dle přípravy a přístupu každého chovatele. Cena 2Kč/kus, přeprava v PE pytlích, orientační maximální množství 500kusů/jeden PE pytel.


 

Dvouletý Amur bílý. Velikost 10-15cm. Dvouletá ryba zaručuje vysoké přežitelnosti až ke 100% z vysazeného množství. Je ideální do větších ploch se silným výskytem např. okřehku a závitky ( tzv. žabinec ) který mu velmi chutná protože je od nás zvyklý, případně i do ploch s výskytem jiných vodních rostlin. Tohoto amura u nás krmíme především dováženým žabincem který mu ve velkém množství chytáme na jiných zpravidla návesních rybnících. K dispozici pouze v měsíci dubnu. Cena 12Kč/kus, přeprava v PE pytlích, orientační maximální množství 120kusů/jeden PE pytel.


 

Tolstolobik bílý. Přírodní filtrace fytoplanktonu ( = přírodní vegetační zákal - zelená, hnědá voda ). Velikost 8cm. Přežitelnost cca 80% pravidelně. Tolstolobik má uzpůsobený filtrační aparát kterým filtruje pouze vodní fytoplankton a v potravě nekonkuruje ostatním rybám. Nepříjmá žádné krmivo a nepožírá hrubý ( okem viditelný ) zooplankton. Ideální doplňková ryba ke všem druhům ryb. Zpravidla nasazujeme do 30% celkového množství jiných nasazených druhů v daném vodním prostředí. K dispozici od poloviny dubna do konce června 2014. Cena 4Kč/kus, přeprava v PE pytlích, orientační maximální množství 400kusů/jeden PE pytel.


 

Koi kapr. Jedno až tříbarevné zbarvení okrasných kapříků. Velikost 12-15cm, jednoletá silná ryba produkovaná jen na planktonu rybniční metodou. Bez mechanického poškození přímo od nás, od prvovýrobce. Ideální ozdoba Vašeho rybníčka či jezírka. Možno kombinovat i s plůdkem amura a tolstolobika či jiných druhů ryb. Pravidelně odchytáván na plné vodě z potravně vhodných podmínek a doplňován na prodejní místo. Po vylačnění expedován ze speciálných nádržích ke krátkodobému uchování bránící jejich poškození. K dispozici od poloviny dubna do poloviny července 2014. Před zahájením prodeje budou vyvěšeny aktuální fotografie jejich zbarvení, momentálně máme pouze fotografie při přesazovaní v letních měsících do jiného planktonem nabitého rybníka ( ryby nejsou na těchto fotografiích zcela dobarveny ). Cena 35Kč/kus, přeprava v PE pytlích, orientační maximální množství 200kusů/jeden PE pytel.

Koi kapr

Koi kapr

23.03.2014 15:57
Jarní nabídka Koi kaprů ve velikosti 12-15cm za jednotnou cenu 35Kč/kus. Možnost balení do PE sáčků s kyslíkem. Ryby budou k dispozici do konce května.

Fotogalerie: Nabídka ryb pro jaro 2014

Koi kapr jaro 2014

Tato fotogalerie je prázdná.